lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angy_2
Femeie
21 ani
Constanta
cauta Barbat
21 - 63 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Cella Serghi - Panza De Paianjen  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 2 ani
Postari: 1585


Cella Serghi este o tanara dobrogeanca, ce evoca orasul natal si cantecul marii ce ii suna in urechi oricand, in fiecare moment.

Romanul cu care debuteaza este Panza de paianjen, un roman pe care insasi Cella declara ca ii spune povestea personala. Debutul ei literar in Revista Fundatiilor este rasunator, primul capitol al romanului, fiind apreciat de Camil Petrescu.

Citind romanul Panza de paianjen, am descoperit un suflet feminim indragostit de mare, de locurile copilariei, de care niciodata nu s-a putut desparti definitiv, desi a locuit si peste hotare, la Paris. Am descoperit frumusetea interioara a scriitoarei, frumusete ce se reflecta in paginile ce ii poarta semnatura.

Romanul prezinta foarte bine perioada interbelica, o perioada a saraciei materiale, pe de o parte, si a bogatiei sufletesti, a principiilor valoroase, pe de alta parte.
Panza de paianjen este povestea Dianei Slavul, iar printre cuvinte, intamplari si peisaje, ti se creioneaza societatea acelor timpuri si lupta fiecaruia pentru supravietuire. Si daca vorbim de o lupta interioara cu saracia, e foarte usor de intuit faptul ca, protagonista isi doreste schimbarea. O schimbare a situatiei in care se afla. Diana Slavu duce o lupta acerba pentru depasirea statutului. Pentru ca undeva, in sufletul ei stie ca poate si ca merta sa traiasca altfel.

Viata saracacioasa o determina pe Diana sa renunte la stilul de viata cunoscut in familie, pentru o alta. Renunta la lumea in care a crescut pentru o alta lume,in care troneaza superficialul. Face acest pas din nevoia schimbarii, dar si nevoia de iubire. Diana isi croieste un drum in cautarea iubirii.

Nevoia aceasta devine pentru Diana un scop in sine; vrea sa-si atinga scopul prin casatorie si mai apoi prin adulter – asa crede ea ca va gasi iubirea. Cand realizeaza ca toata incercarea ei a fost im zadar, in Diana se da adevarata lupta, intre ceea ce a fost invatata in familie si ceea ce ii dicta societatea.Povestea o are in centru pe Diana Slavu, dar un rol important il are si Ilinca – personaj secundar. Este pacat ca despre ea, aflam prea putine lucruri, iar tot ce stim despre Ilinca, se raporteza la personajul principal – Diana. Ilinca nu face altceva decat sa puna in valoare protagonista. (A. Laura)






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: