lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deiutza20 pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Bacau
cauta Barbat
21 - 44 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / J.K. Rowling - Harry Potter Si Ordinul Phoenix  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Harry Potter si Ordinul Phoenix este al cincilea volum din seria Harry Potter, apartinand scriitoarei J. K. Rowling. Este cea mai lunga carte din intreaga serie, si a aparut pe 21 iunie 2003. Romanul urmareste eforturile lui Harry in al cincilea an la Hogwarts, incluzand confruntarea cu Cap-de Mort, examenele N.O.V., dragostea adolescentina, si un Minister al Magiei care ii blocheaza dezvoltarea. Filmul a aparut in 2007, iar cartea in 2004.

Harry Potter creeaza o vraja Patronus cand este atacat impreuna cu varul sau Dudley Dursley de dementori, lucru care ii poate aduce exmatricularea. Membrii Ordinului Phoenix sosesc la scurt timp dupa aceea pentru a-l duce pe Harry la cartierul lor general, unde se alatura familiei Weasley, Hermionei Granger, si nasului sau, Sirius Black. El afla ca lordul Cap-de-mort aduna o armata pentru a recupera o "arma". Intre timp, datorita marturiei lui Albus Dumbledore si a vecinei sale, Arabella Figg, este achitat de toate acuzatiile pentru folosirea nepermisa a magiei.

La Hogwarts, un nou profesor a fost numit, in persoana lui Dolores Umbridge, numita de Minister pentru a tine sub control scoala. Materia este schimbata, fiind predata doar teoria impusa de minister, si nu lucrurile practice de care ar avea elevii nevoie. Ea este numita ulterior inchizitor, impunand reguli stricte si pedepse aspre. Autoritatea ei se extinde si asupra profesorilor, ea concediind-o pe Trelawney si amenintandu-l pe Hagrid cu acelasi lucru.

Harry are cosmaruri, in care se viseaza un sarpe care il ataca pe tatal lui Ron. Pentru a-l apara, Dumbledore il pune pe Severus Snape sa-i predea lui Harry oclumantia, care il va proteja, insa animozitatea dintre cei doi nu le permite sa isi duca lectiile la bun sfarsit.

Pentru ca lectiile predate la scoala le sunt inutile, Harry, la sfatul Hermionei, le preda elevilor cercetasi, astropufi si ochi-de-soim tactici de aparare impotriva magiei negre. Grupul lor clandestin este numit "Armata lui Dumbledore". Ei sunt in cele din urma descoperiti, dar Dumbledore isi asuma responsabilitatea, si apoi fuge, pentru a evita arestarea.

Umbridge devine noua directoare a Hogwarts, si il concediaza pe Hagrid. Lipsa ei de popularitate ii face pe Fred si George sa se revolte si creeaza haos in scoala.

Harry are o viziune in care Sirius era torturat la Ministerul Magiei, si incearca sa il contacteze pe acesta, dar este prins. Umbridge dezvaluie apoi ca ea e cea care i-a trimis pe dementori care sa-l atace pe Harry, si se pregateste sa foloseasca blestemul Cruciatus impotriva lui. Hermione insa se declara gata sa ii arate unde este ascunsa presupusa arma a lui Dumbledore, din Padurea interzisa. Ea, Harry si Umbridge merg in padure, unde ii intalnesc pe centauri. Umbridge ii insulta, si este rapita de acestia, iar Hermione si Harry scapa, si impreuna cu tovarasii din Armata lui Dumbledore, Ginny, Neville si Luna, zboara spre Ministerul Magiei pe thestralii scolii.

La Minister, ei sunt atacati de Devoratorii mortii. Cand aproape sunt infranti, sosesc membrii Ordinului Phoenix. In batalia ce urmeaza, profetia pe care o cauta Cap-de-Mort este distrusa. Sirius este ucis de verisoara sa, Bellatrix Lestrange.

Devoratorii mortii sunt cu totii capturati, cu exceptia lui Bellatrix Lestrange care fuge printr-un semineu in timpul luptei dintre Cap-de-Mort si Albus Dumbledore in timpul careia Cap-de-Mort intra in Harry incercand sa-l posede, dar apar oamenii Ministerului ( Fudge, Percy,etc.) care il fac sa plece lasandu-l pe Harry.

Dumbledore ii dezvaluie lui Harry continutul profetiei pierdute, care i-a fost facuta lui de Sybill Trelawney. Aparent, ori Harry, ori Cap-de-mort trebuie sa moara, caci niciunul nu poate trai cat timp celalalt supravietuieste.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: