lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Bianca777
Femeie
19 ani
Brasov
cauta Barbat
19 - 61 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / J.K. Rowling - Harry Potter Si Talismanele Mortii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Dupa moartea lui Dumbledore, Voldemort continua sa obtina sprijin. Atunci cand Harry implineste saptesprezece ani,protectia oferita de mama lui si de casa matusii si a unchiului sau este rupta, iar el fuge la Burrow cu prietenii sai (dintre care multi folosesc Polyjuice Potion sa se dea drept Harry astfel incat sa induca in eroare orice Devorator al Mortii, care ii urmaresc). Acestia sunt atacati, dar se ajunge la Burrow in conditii de siguranta. Harry, Ron si Hermione stiu ca nu se pot intoarce la Hogwarts School pentru al saptelea an, a termina misiunea lui Dumbledore: sa vaneze si sa distruga Horcruxurile ramase ale lui Voldemort, obiecte in care el are parti ascunse ale sufletului sau, in scopul de a fi nemuritor . Ei s-au izolat pentru a asigura protectia prietenilor lor si familiilor acestora ". Au putine cunostinte despre horcruxurile ramase, cu exceptia posibilitatii ca doua sunt obiecte care apartin fondatorilor scolii Hogwarts Rowena Ravenclaw, Helga Hufflepuff si un al treilea poate fi Nagini, sarpele lui Voldemort. Localizarea obiectelor cei doi fondatori este dificila, iar Nagini se presupune a fi cu Voldemort. In timp ce ei cauta Horcruxes, trio-ul afla mai multe despre trecutul lui Dumbledore. Bill Weasley si Fleur Delacour sunt casatoriti, dar nunta este intrerupta de vestea ca Voldemort a preluat puterea asupra Ministerului Magiei. Harry, Ron si Hermione fug in Londra si in ajung la Casa Cumplita nr 12, unde ei afla cu ajutorul Kreacher unde este medalionul lui Salazar Viperin. Ei recupereaza cu succes acest Horcrux prin infiltrarea la Ministerul Magiei si fura de la Dolores Umbridge.

Sub influenta obiectului raul si stresul de a fi pe fuga, Ron ii paraseste pe Harry si Hermione. Acestia dupa mult timp petrecut ascunzandu-se prin tara hotarasc sa calatoreasca pana la Godric's Hollow, locul de nastere al lui Harry si locul unde au murit parintii acestuia, in Godric's Hollow o intalnesc pe istoricul magic Bathilda Bagshot, care se dovedeste a fi Nagini deghizat si ii ataca. Ei scapa in Forest of Dean, partea misterioasa incepe atunci cand o caprioara de argint (un patronus) il duce pe Harry la Godric Gryffindor Sword de pe fundul unui lac inghetat, unul dintre cele cateva obiecte in masura sa distruga un horcrux. Atunci cand Harry incearca sa recupereze sabia din lac, horcruxul incearca sa-l omoare. Ron reapare, fix la tanc pentru Harry salvand-ul pe acesta, ulterior folosind sabia pentru a distruge medalionul. Ron nu a fost primit de catre Hermione la fel de calduros ca si Harry, aceasta incepand sa urle la el. Dupa reluare cautarilor trio-ul intalneste in mai multe cazuri un simbol ciudat care a fost vazut si la gatul unui vrajitor excentric pe nume Xenophilius Lovegood. In cele din urma se hotarasc se ii faca o vizita lui Xenophilius Lovegood, acesta le spune ca reprezinta cele 3 Talismanele mitice ale Mortii. Talismanele sunt trei obiecte sacre: Piatra Invierii, cu puterea de a convoca mortii in lumea celor vii; Bagheta de Soc, o bagheta de neegalat, precum si Pelerina invizibila suprema. Harry afla ca Voldemort cauta Bagheta de Soc, dar nu este constient de talismane si semnificatia lor. Trio-ul sunt capturati si dusi in Reacredinta Manor, unde Bellatrix Lestrange o tortureaza pe Hermione. Harry si Ron intalnesc pe Luna Lovegood, Ollivander, Dean Thomas, si, de asemenea, Griphook tinuti in pivnita. Cu totii reusesc sa scape si fug la Shell Cottage (casa lui Bill si Fleur), cu ajutorul lui Dobby, dar la costul vietii spiridusului de casa. Harry afla ca Voldemort a jefuit mormantul lui Dumbledore si a luat Bagheta de Soc, dar el decide sa se concentreze pe Horcruxuri in loc de Hallows. Cu ajutorul lui Griphook, reusesc sa patrunda in seiful lui Bellatrix la Banca vrajitorilor Gringotts, in care ei cred ca se afla un alt Horcrux. Banuiala lor este corecta si reusesc sa puna mana pe cupa Helga Hufflepuff si scapa folosind un dragon.

Harry afla ca un alt horcrux este ascuns in Hogwarts, care se afla sub controlul lui Severus Plesneala. Harry, Ron, Hermione intra in scoala prin Hogsmeade (fiind salvati de Aberforth Dumbledore, care explica mai multe despre povestea lui Albus), cu ajutorul cadrelor didactice Plesneala este alungat de la scoala. Devoratorii Mortii si Voldemort iau cu asalt scoala, in timp ce Harry, Ron, Hermione cauta Horcruxul referitor la Ravenclaw. In acelasi timp, Ron si Hermione merg in Camera Secretelor si distrug cupa. Trio-ul gaseste diadema Rowenei Ravenclaw (ultimul Horcrux facut din obiecte ale fondatorilor scolii), in Camera Necesitatii. Diadema este distrus de Focul Blestemat invocat de Vincent Crabbe intr-o incercare disperata de ai ucide pe Harry, Ron, Hermione si se termina din pacate cu propia lui moarte. Voldemort si adeptii lui asediaza Hogwarts. Harry, Ron, Hermione, aliatii lor si diverse creaturi magice lupta pentru a apara Hogwarts. Mai multi din aparatorii scolii sunt ucisi in primul val de lupta, inclusiv Remus Lupin, Nymphadora Tonks, si Fred Weasley. Voldemort il omoara pe Severus Snape pentru ca el crede ca acest lucru il va face stapanul adevarat al Baghetei de Soc. Harry descopera in timp ce vizioneaza amintirile pe care il le da Snape pe patul de moarte in care vede ca Voldemort a facut din Harry fara sa realizeze, un Horcrux atunci cand la atacat ca si copil, iar Harry trebuie sa moara pentru Voldemort sa poata sa fie omorat. Aceste memorii confirma, de asemenea, loialitatea de neclintit a lui Plesneala fata de Dumbledore si ca rolul sau ca un dublu-agent impotriva lui Voldemort a fost decis in momentul in care Voldemort a uciso pe Lily Evans care a fost mama pentru Harry si marea dragoste a lui Snape. Dupa ce afla aceste lucruri ca el a fost crescut si tinut in siguranta pana in momentul in care este pregatit sa moara(Harry trebuie sa moara de mana lui Voldermort).

Harry hotaraste sa se predea lui Voldemort, foloseste Piatra Invierii pentru asi aduce parintii, nasul si prieteni care au murit in aceea lupt langa in timp ce se duce in liniste spre moarte. Odata ajuns in Padurea Interzisa il gaseste pe Voldermort inconjurat de Devoratori ai Mortii. Harry imbratisaza moartea impacat pentru el se sacrifica pentru cei pe care ii iubeste (iubirea fiind un tip de magie de care Voldermort stie dar nu crede cu adevarat vazand doar efectele acestei magii foarte vechi si foarte puternice). Harry este lovit de blestemul fatal cunoscut in lumea vrajitorilor ca si Blestemul de Neiertat Abracadabra, acesta moare pe loc. Se trezeste intr-un loc pe care acesta il asociaza cu gara King's Cross. Acolo se intalneste cu Dumbledore care ii explica faptul ca atunci cand Voldemort sa folosit de sange lui Harry sa-si recapete puterea deplina, a preluat protectia oferita de mama lui Harry. Voldemort a ucis cu propia mana partea lui din suflet care se afla in interiorul lui Harry a fost distrus, iar el se poate intoarce in trupul sau, in ciuda faptului ca a fost lovit de Abracadabra. Dumbledore, de asemenea, explica faptul ca Harry a devenit un adevarat stapan al Talismanele Mortii, nu prin incercarea de a o evita sau a o cuceri ci prin faptul ca a acceptato. Harry se intoarce in trupul sau, simuland moartea si Voldemort marsaluieste victorios in castel cu trupul sau. Cu toate acestea, el arata ca el este inca in viata in timp ce Neville Longbottom iese din multime si se opune, prinzand destul curaj cand il zarii pe Harry in viata pentru al omora pe Nagini ultimul horcrux, cu sabia de Gryffindor scoasa din Jobenul Magic. Batalia a inceput din nou , si Bellatrix Lestrange este ucis de catre Molly Weasley. Harry se dueleaza cu Voldemort o ultima oara, Voldemort este in cele din urma invins pentru ca Harry este adevaratul stapan al Baghetei de Soc (Draco devine stapanul acesteia atunci cand il dezarmeaza pe Dumbledore in turnul de Astronomie, iar Harry devine stapanul ei in momentul cand il dezarmeaza pe Draco in conacul Reacredinta) bagheta a refuzat sa-si omoare stapanul de drept. In schimb, blestemul de neiertat a lui Voldemort se intoarce impotriva acestuia. Cap de Mort si Devoratorii Mortii au fost infranti. Lumea magica a fost salvata iar pacea poate fi din nou reustaurata.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: