lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazy_hell_angel
Femeie
25 ani
Gorj
cauta Barbat
25 - 53 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Jules Verne - Robur Cuceritorul  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Robur Cuceritorul (1886) (in franceza Robur le Conquérant) este un roman de Jules Verne aparut intre 29 iunie si 18 august 1886 in Journal des Débats politiques et littéraires. Continuarea sa, Stapanul lumii, a fost publicata in 1904.
Actiunea este construita in jurul aceleiasi tematici prezente si in 20.000 de leghe sub mari: trei membri ai unui club aeronautic american sunt rapiti de un personaj misterios care ii poarta in jurul lumii la bordul unei masini zburatoare gigantice, asemanatoare unui elicopter.
Cu acest roman, Jules Verne intra in disputa dintre aparatele mai usoare decat aerul si cele mai grele, fara a-si ascunde afectiunea pentru cele din urma.

In ciuda acestei intentii, romanul nu are vigoarea epica prezenta in alte romane de anticipatie ale lui Jules Verne.
Uncle Prudent si Phil Evans sunt presedintele si, respectiv, secretarul Institutului Weldon din Philadelphia, doi dusmani declarati. Institutul Weldon este un club al celor interesati de aeronautica, "amatori inraiti si, mai ales, dusmani ai celor care vor sa opuna aerostatelor aparatele mai grele decat aerul". Acesti "balonisti" au o disputa in ceea ce priveste cea mai buna metoda de a conduce un aerostat, cand sunt intrerupti de un om, Robur, care intra in sala de sedinta a institutului.

El provoaca furia membrilor sustinand ca viitorul nu apartine baloanelor, ci masinilor zburatoare. Pentru a-si dovedi spusele, el ii rapeste pe Prudent si Evans, ducandu-i la bordul Albatrosului, o masinarie zburatoare de calibrul lui Nautilus.
Robur porneste intr-un periplu in jurul lumii, dovedindu-le lui Prudent si Evans ca o masina zburatoare propulsata cu ajutorul electricitatii poate fi condusa mai usor decat un balon.
Albatrosul ii poarta pe deasupra Canadei, Japoniei, Chinei, Indiei, Asiei Centrale, Scandinaviei si Europei, strabate Africa de la nord la sud si trece Oceanul Atlantic, ajungand deasupra Tarii de Foc. O furtuna taraste aeronava pe deasupra Polului Sud, avariind-o, iar sabotajul pus la cale de Prudent si Evans desavasteste distrugerea aparatului.
Prizonierii scapa si revin in Statele Unite pentru a lansa uriasul balon al Institutului Weldon, moment in care afla ca Robur nu a pierit, ci a construit o noua masinarie zburatoare. Wikipedia






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: