lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlinaMicu pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Brasov
cauta Barbat
25 - 39 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Jules Verne - Testamentul Unui Excentric  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Testamentul unui excentric (in franceza Le Testament d'un excentrique) este un roman scris de Jules Verne in 1897 si aparut in foileton in Magasin d'Education et de Récréation a lui Hetzel intre 1 ianuarie si 15 decembrie 1899, apoi in volum in anul 1900, la aceeasi editura.
Cartea relateaza desfasurarea unui gigantic joc pe teritoriul Statelor Unite, in care fiecare casuta corespunde unui stat american. William J. Hypperbone, un excentric bogat, decide sa isi lase averea unuia dintre locuitorii orasului Chicago. Astfel, dupa moartea sa, are loc o loterie in cadrul careia sunt alesi sase "concurenti", care trebuie sa participe la "Jocul gastei", desfasurat la scara Statelor Unite.

Cei sase concurenti alesi prin tragere la sorti sunt artistul Max Réal (cu insotituroul sau, Tommy), boxerul profesionist Tom Crabbe (cu antrenorul sau, John Milner), camatarul Hermann Titbury (cu sotia sa, Kate), jurnalistul Harris T. Kymbale (singur), vanzatoarea Lissy Wag (cu prietena ei, Jovita Foley) si marinarul Hodge Urrican (cu insotitorul sau, Turk). Lor li se adauga misteriosul jucator cunoscut doar ca "XKZ", a carui participare la joc este mentionata intr-un codicil la testament.

Traseul fiecarui concurent este desemnat de aruncarea zarurilor, iar Jules Verne se foloseste de acest prilej pentru a descrie statele componente ale SUA, cu specificul lor geografic, istoric si legal. Aventurile prin care trece fiecare concurent pe traseul sau sunt diverse, ei profitand de "casutele" jocului care ii ajuta sa inainteze, ii trimit inapoi, ii tin pe loc, ii pun sa plateasca amenzi sau ii scot din joc. De exemplu, Hermann Titbury este acuzat de crima in Maine, apoi este nevoit sa plateasca o amenda, este condamnat la inchisoare si, in cele din urma, este rapit in Salt Lake City, Utah, fiind eliberat doar dupa plata unei recompense. Lissy Wag se imbolnaveste de bronsita, apoi scapa de o rapire menita sa o opreasca din cursa pentru castigarea premiului si, in final, ajunge sa se casatoreasca cu Max Réal.

Jocul este castigat de misteriosul XKZ, care se dovedeste a fi insusi Hypperbone, un pasionat al "Jocului gastei", care a fost dispus sa isi riste averea pentru a realiza acest proiect grandios de translatare a tablei de joc la nivelul intregii tari. In final, el se casatoreste cu Jovita Foley, prietena lui Lissy. Wikipedia






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: