lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolo
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 52 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Jules Verne - Goana Dupa Meteor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1528


Goana dupa meteor (La Chasse au météore) este un roman scris de Jules Verne. Romanul a fost scris in 1901, dar a fost publicat in 1908, dupa moartea autorului, fiind unul dintre cele 7 romane postume care au fost modificate semnificativ de fiul romancierului, Michel Verne.
In orasul Whaston, situat in Virginia, Statele Unite ale Americii, pe malul drept al raului Potomac, stronomul amator Dean Forsyth traieste impreuna cu menajera sa, Mitz si cu nepotul sau, Francis Gordon, care este indragostit de Jenny Hudelson, fiica medicului Sydney Hudelson.

Intr-o zi, Forsyth descopera un meteorit nou cu ajutorul asistentului sau, Omikron si scrie despre acest lucru observatorului din Pittsburg, Pennsylvania. La randul sau, Hudelson descopera si el meteorul, despre care scrie observatorului din Cincinnati, Ohio.
Prin intermediul presei, in mijlocul populatiei se raspandeste teama caderii pe pamant a meteorului. Forsyth si Hudelson sustin fiecare ca ar fi descoperitorul corpului ceresc, despre care astronomii demonstreaza ca este fi din aur pur. Acest lucru il determina pe francezul Zéphyrin Xirdal sa construiascae un aparat cu care atrage meteorul spre un teren cumparat impreuna cu unchiul sau, bancherul Robert Lecœur, in vecinatatea localitatii Upernavik din Groenlanda.

Nave americane, britanice, franceze, germane, japoneze, daneze, italiene, spaniole, argentiniene si olandeze pornesc spre Groenlanda, cu scopul de a pune mana pe pretiosul meteor in numele guvernului tarii de care apartin. Conflictul mondial este evitat in ultima clipa, meteorul incandescent alunecand in apa, unde explodeaza. Forsyth si Hudelson se impaca in cele din urma, consimtind la casatoria dintre Francisc Gordon si Jenny. Wikipedia






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: