lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
marymari din Bacau
Femeie
24 ani
Bacau
cauta Barbat
24 - 53 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Robert Merle - Malevil  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Malevil este un roman science-fiction din 1972 al scriitorului francez Robert Merle. A fost adaptata intr-un film din 1981, regizat de Christian de Chalonge si interpretat de Michel Serrault, Jacques Dutronc, Jacques Villeret si Jean-Louis Trintignant.

Evenimentele povestii se petrec in Franta rurala de la sfarsitul secolului XX. Protagonistul este Emmanuel Comte, fost director de scoala, devenit acum fermier si proprietar de terenuri. El este, de asemenea, proprietarul unei atractii turistice - un vechi castel numit Malevil, dupa numele satului din apropiere. Comte este o persoana extrem de motivata si respectata, cu un talent pentru diplomatie si leadership.

Din intamplare, Emmanuel si cativa dintre prietenii sai se afla in pivnita de vinuri a castelului in timpul izbucnirii neasteptate a unui razboi nuclear. Supravietuitorii isi gasesc imprejurimile reduse la cenusa si moloz. Impreuna, sub conducerea lui Emmanuel, incep sa reconstruiasca. Mai tarziu, ei descopera ca alti oameni si animale au supravietuit in fermele si satele din apropiere. Natura incepe din nou si o societate agrara incepe sa se reformeze. Din cand in cand apar alti supravietuitori, unii aducand cu ei moarte si distrugere.

Una dintre provocarile principale ale societatii care se naste incet-incet este sa respinga amenintarea unei noi dictaturi teocratice care a pus stapanire pe un sat vecin cu ajutorul unei bande de jefuitori.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: