lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexyindianca
Femeie
24 ani
Ilfov
cauta Barbat
24 - 53 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Vintila Corbul - Cavalcada In Iad  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Cavalcada in iad a fost scrisa in memoria tatalui sau adoptiv, Constantin Popescu Corbul, general in armata romana in timpul celui de-al doilea razboi mondial si viceguvernatorul regiunii Transnistria. In perioada in care autorul era judecator, tatal sau este ales "Generalul fostilor luptatori" si este arestat imediat de regimul comunist, motiv pentru care Vintila Corbul a fost exclus din magistratura.

Tatal sau adoptiv s-a sinucis in inchisoare refuzand hrana, ironic, cu cateva luni inainte ca Nicolae Ceausescu, nou-venit la putere, sa elibereze majoritatea detinutilor politici. Vintila Corbul nu a iertat niciodata comunistilor moartea tatalui sau. Autorul isi aminteste cu amaraciune ca nu i-a fost permis sa-si viziteze parintele si "tot ce a ramas de pe urma unui om care se bucura de mare incredere si faima au fost: o haina, o pereche de bocanci si o sapca...".

La randul sau, Vintila Corbul a fost, in al 2-lea Razboi Mondial, locotenent de artilerie antiaeriana si, ulterior, pilotul comandantului fortelor aeriene romane.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: