lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Briji Profile
Femeie
24 ani
Bihor
cauta Barbat
24 - 48 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Constantin Theodor - La Miezul Noptii Va Cadea O Stea  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1528


Este unul dintre romanele romanesti de spionaj care s-a bucurat la vremea aparitiei un real succes. Triumful literar s-a datorat nu numai intrigii, ci si faptului ca romanul a fost scris intr-o perioada in care publicul atinsese cota saturatiei cu creatiile „de viata noua" produse de Mihai Beniuc sau Nina Cassian, precum si cu proza angajata „pe drumul nou al socialismului" semnata de Sadoveanu in celebrul „Mitrea Cocor".

Exceptand limbajul vremii in care lumea se impartea clar in „ai nostri" umar la umar cu Armata Sovietica - eliberatoare si „hitleristii", lectura va invedera o intriga interesanta, pasionanta, cu un tanar istet, colaborator al contrainformatiilor militare, cu o ordonanta proasta doar in aparenta, cu un castel plin de povestile unui majordom batran si nostalgic, acompaniat de o frumusete feminina serafica si la fel de misterioasa. Totul pana la un punct.

Cartea a avut un asemenea succes incat regizorul Lucian Bratu a adaptat-o in 1959, realizand pelicula „Secretul Cifrului". Avem de-a face cu unul dintre primele filme de spionaj / aventuri romanesc de dupa sosirea tancurilor sovietice. Actiunea se petrece la finele anului 1944, cand hitleristii vroiau sa intre in posesia comunicatelor de razboi prin intermediul cifrului. Din distributie faceau parte nume sonore ca Emanoil Petrut, Geo Maican, Mihai Mereuta.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: