lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil crazygirl
Femeie
22 ani
Buzau
cauta Barbat
26 - 80 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Anthony Berkeley - Cutia Cu Bomboane Otravite  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 2 ani
Postari: 1585


„Da, la urma urmei, acest asasinat este o mica afacere foarte intima. Absolut inchisa, de fapt, domnule Bradley.“

Roger Sheringham este foarte mandru de grupul de investigatie pe care l-a creat si pe care il conduce, dat fiind ca acesta reuneste cele mai stralucite minti ale Londrei, si este convins ca la intalnirile lor se poate gasi mai mult geniu criminalistic decat in orice alt loc. Cand un caz de asasinat din lumea buna nu-si gaseste rezolvarea, inspectorul-sef Moresby le permite membrilor cercului lui Roger sa conduca cercetari paralele. Cei sase detectivi de ocazie au astfel sansa sa puna in aplicare ceea ce pana acum au teoretizat numai, desi toti au meserii sau preocupari care ii fac sa se intereseze de lumea crimei. Unul dintre ei a mai avut insa prilejul sa exerseze, iar asasinarea doamnei Bendix nu este ceea ce parea la prima vedere…Este asasinul foarte abil sau doar foarte norocos? Membrii grupului trebuie sa raspunda.

Cele mai citite carti, de la clasici la contemporani.
Colectia Carte de Buzunar – un refugiu in lectura, oricand, oriunde, intre doua destinatii, la un ceai sau in autobuz.

Anthony Berkeley (1893-1971) este considerat un clasic printre autorii britanici ai genului. A publicat aproape 30 de volume, romane si povestiri, folosind si alte doua pseudonime, Francis Iles si A. Monmouth Platts.
Membru al unei familii cu o buna pozitie sociala, Berkeley a absolvit University College London, dar tineretea i-a fost marcata de participarea la Primul Razboi Mondial.
Dupa razboi a lucrat ca jurnalist, colaborand cu diferite publicatii – John O’London’s Weekly, Daily Telegraph, Sunday Times, Manchester Guardian.


A publicat prima carte in 1925, sub titlul The Layton Court Mystery, si aceasta a aparut initial nesemnata. Autorul, pe numele sau real Anthony Berkeley Cox, dorea sa pastreze discretia, dar avea un gust pronuntat pentru mister si excentricitate. Personajul sau preferat, Roger Sheringham, isi face si el debutul in aceasta prima carte; de mentionat ca el este descris ca un foarte snob autor de succes…


Desi Berkeley a fost activ ca scriitor numai 15 ani, s-a bucurat pana la sfarsitul vietii de apreciere in randul publicului cititor si nu arareori si in cel al criticilor. Doua dintre personajele sale au facut epoca (figuri centrale si in Cutia cu bomboane otravite): Roger Sheringham si Ambrose Chitterwick. Unul dintre biografii sai afirma insa ca Berkeley a abandonat scrisul si din pricina enormelor taxe asupra veniturilor lui.Ca amanunt biografic picant, Anthony Berkeley a initiat si a con­dus o campanie care isi propunea sa-l salveze pe Edward al VIII-lea din ghearele faimoasei doamne Simpson.


Cutia cu bomboane otravite, roman publicat in 1928, este, probabil, si cea mai britanica dintre cartile lui Berkeley, nu atat prin actiune, cat mai ales prin ironia cu care autorul trateaza personajele si moravurile societatii pe care o descrie. De-a lungul timpului, s-au bucurat de mare succes traducerile in italiana, spaniola, germana, chineza, dar si editiile publicate in Statele Unite.
Printre titlurile mai cunoscute ale lui Berkeley se numara si Roger Sheringham and the Vane Mystery (1927), The Piccadilly Murder (1929), The Second Shot (1930), Malice Aforethought (1931), Murder in the Basement (1932) si Trial and Error (1937)






pus acum 2 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: