lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
loryci_2006 Profile
Femeie
21 ani
Bucuresti
cauta Barbat
21 - 49 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Jacqueline Monsigny - Floris: Floris, Dragostea Mea  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


In istorie, tarul Petru cel Mare, a ramas ca cel mai mare reformator monarh rus. In 1717, in timpul unei vizite de stat in Franta, pe cand calatoreste incognito, el o intalneste pe frumoasa  Maximilienne, contesa de Villeneuve-Caramey. Intre tar si contesa se naste o frumoasa poveste de dragoste. Abandonata de sot Maximilienne, mama a unui baietel de doi ani Adrien, porneste intr-o aventura incerta spre Rusia alaturi de tar .

Poveste de dragoste adultera dintre Petru cel Mare si contesa franceza naste o gelozie intensa din partea imparatesei Ecaterina. Ura Ecaterinei atinge punctul culminant atunci cand Maximilienne naste tarului un fiu: Floris.

Dupa opt ani fericiti petrecuti in Sankt Petersburg basmul are un final brusc: tarul moare. Imparateasa vede in aceasta intalmplare sansa ei de a scapa  de contesa. Maximilienne si copiii ajung in inchisoare.
Situatia pare fara speranta, dar, un prieten vechi al tarului, printul Romodanovski ii ajuta sa evadeze.

Alaturi de copiii ei Maximilienne, strabate stepele inghetate ruse, se ascunde in pesteri adanci de munte si trece raurile inghetate. Dupa o calatorie istovitoare prin Ucraina si Odesa, Maximilienne impreuna cu Floris si Adrien, revin in Franta. Dupa moartea Maximiliennei Floris si Adrien  intra in slujba regelui Ludovic al XV lea.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: