lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil crazy_hell_angel
Femeie
25 ani
Gorj
cauta Barbat
25 - 53 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Maurice Druon - Regii Blestemati  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1528


Regele de fier

Crime, razboaie si tradari, minciuni si senzualitate, prabusirea unei mari dinastii si intrigile politice care au influentat decisiv istoria Frantei.

„Blestemati! Blestemati! Blestemati fiti cu totii pana la a treisprezecea spita a neamurilor voastre!“
Hotarat sa puna mana pe bogatiile puternicilor cavaleri templieri, regele Filip al IV-lea il condamna la moarte prin arderea pe rug pe Jacques de Molay, marele maestru al Ordinului Templierilor. Dar acesta moare aruncand un ingrozitor blestem asupra regelui, a papei si a mai-marilor regatului, iar din acel moment pare ca toate nenorocirile se abat asupra Frantei...

Regina sugrumata

Filip al IV-lea a murit, iar la tron ii urmeaza un rege slab, Ludovic al X-lea Artagosul, a carui sotie este inchisa pentru adulter. Ludovic nu are mostenitor si nici nu se poate recasatori atat timp cat Margareta este in viata. In vreme ce crestinatatea asteapta alegerea unui nou papa, iar poporul moare de foame, rivalitatile, intrigile si comploturile sfasie curtea Frantei si ii conduc pe nobili, prelati, bancheri si pe rege insusi intr-un impas.

"Regii blestemati are de toate: regi de fier si regine sugrumate, razboaie si tradari, minciuni si senzualitate, inselatorii, rivalitati de familie, blestemul cavalerilor templieri, bebelusi schimbati la nastere, femei-lup, prabusirea unei mari dinastii, iar toate acestea (sau mare parte din ele) sunt luate direct din paginile de istorie. Şi, credeti-ma, familiile Stark si Lannister nu sunt mai interesante decat Capetienii si Plantagenetii. Fie ca esti pasionat de istorie sau de literatura fantasy, nu vei putea lasa din mana romanele lui Druon: este Urzeala tronurilor in original."

Otravurile coroanei

Dupa ce a pus sa-i fie ucisa prima sotie, Ludovic al X-lea Artagosul se casatoreste cu frumoasa si cucernica printesa Clémence a Ungariei. Viitorul coroanei pare in sfarsit asigurat, iar onoarea regelui, reparata. Un razboi dezastruos impotriva flamanzilor, ambitiile puternicilor nobili si incapacitatea regelui de a guverna ameninta insa stabilitatea regatului. In cele din urma, nimeni nu este imun la otrava… Pentru prima data dupa trei sute de ani, un rege al Frantei moare fara a lasa un mostenitor de sex masculin.

Legea barbatilor

Ludovic al X-lea tocmai a murit, otravit de Mahaut d’Artois. Planul ei este simplu: sa-i pregateasca drumul spre tron ginerelui sau Filip. Dar mai are de depasit un obstacol, copilul nenascut al reginei Clémence. Confruntat cu o tara cuprinsa de revolte si cu nobili nesupusi, cu un conclav de cardinali care amana la nesfarsit alegerea unui papa si cu inca doi pretendenti la rolul de regent, Filip trebuie sa foloseasca toate mijloacele necesare pentru a salva Franta de la anarhie. Totusi, cat de departe va fi dispus sa mearga pentru a deveni rege?

Lupoaica Frantei

O evadare din Turnul Londrei. O revolta condusa de o regina pentru a-si alunga de pe tron propriul sot. O crima atroce savarsita asupra unui suveran. Intemnitat de Eduard al II-lea al Angliei, Roger Mortimer evadeaza, gasind adapost si sprijin in Franta. Isabella, sotia regelui, i se alatura, iar povestea de dragoste dintre lupoaica Frantei si conducatorul baronilor englezi rebeli va pecetlui soarta acestuia din urma. Se pare ca fiica Regelui de Fier a dus peste Canalul Manecii blestemul templierilor...

Crinul si leul

Carol al IV-lea tocmai a murit, iar odata cu disparitia lui dinastia capetiana se stinge, implinind astfel blestemul templierilor. Deschizandu-i calea spre tron varului sau Filip, din dinastia de Valois, Robert d’Artois se asteapta sa primeasca in schimb pamanturile familiei sale, pentru care nu s-a dat in laturi nici de la realizarea de falsuri, nici de la sperjur sau crima. Dar tradarile sunt departe de a se fi terminat, iar contele Robert este nevoit sa fuga din tara si sa ceara adapost in Anglia. Sabiile se ascut iar, leul se trezeste, si un nou pretendent la tron ameninta inca o data Franta...

Cand un rege pierde Franta

Vanitos, crud, nehotarat si incompetent, regele Ioan al II-lea cel Bun, din dinastia Valois, stapaneste, comitand greseala dupa greseala, o tara aflata in grava criza. Sub domnia sa tumultuoasa, Razboiul de 100 de Ani se inteteste, factiunile nobililor se lupta intre ele, foametea ameninta poporul, impozitele sunt zdrobitoare, iar ciuma face ravagii. O epopee nefericita si sangeroasa, la capatul careia are loc dezastrul de la Poitiers, batalia in care regele Frantei este luat prizonier de catre englezi.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: