lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Karlla
Femeie
22 ani
Timis
cauta Barbat
22 - 44 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / James Fenimore Cooper - Ultimul Mohican  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Ultimul mohican se desfasoara pe fundalul masacrului de la Fort William Henry, din timpul razboiului francez si indian. Acestea sunt „faptele” in jurul carora Cooper, primul romancier american recunoscut international, construieste povestea incitanta a unei aventuri in salbaticie. Puternic influentat de povestea captivitatii bastinasilor, el a creat un model urmat de multi autori americani, in special de westernuri.

Pionierul vestului, Natty Bompo, aparuse deja, la batranete, in Pionierii (1823). In aceasta carte, el este infatisat ca Hawkeye, un cercetas in floarea varstei care lucreaza pentru britanici alaturi de doi bastinasi Delaware, Chingachgook si fiul sau, Uncas. Ei le intalnesc pe Cora si pe Alice Munro, fiicele unui colonel britanic, si pe parcursul romanului le salveaza din captivitate, escortandu-le in siguranta, sau le urmaresc prin pustietate.

Conceptiile rasiale ale lui Cooper sunt conservatoare; desi apar germenii unei idile interrasiale intre Uncas si blanda Cora (a carei mama este negresa), relatia este inabusita. Cooper deplange distrugerea tinuturilor salbatice si a bastinasilor ce le locuiesc, dar acestia sunt sortiti pieirii inevitabile in fata progresului, o viziune tipica pentru ideologia americana a veacului XIX.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: