lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Dwight D. Eisenhower - Cruciada In Europa  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1528


Dwight D. Eisenhower devine general de cinci stele si comandant suprem al Fortei Expeditionare Aliate in Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, fiind responsabil de planificarea si supravegherea invaziei Africii de Nord in Operatiunea Torchin (1942/1943) si a invaziei cu succes a Normandiei de pe frontul de vest (1944/1945).

Din perspectiva multor istorici memoriile lui Eisenhower despre aceasta perioada agitata din istoria Statelor Unite ale Americii au devenit cel mai important record al razboiului. Prin ochii generalului, imensa intindere si tragedie a razboiului - lupte, strategii si momente de decizie nefasta - devin pe deplin iluminate in toata gloria lor fatidica.
De pilda, peste 160.000 de militari britanici, americani, canadieni si din alte tari aliate au debarcat in Normandia la data de 6 iunie 1944, generalul Eisenhower descriind invazia ca fiind debutul marii cruciade de eliberare a Europei de sub dominatia nazista.

In acelasi timp, Cruciada in Europa este o relatare calda si umana. Sunt rememorate lunile lungi de asteptare, de planificare si de munca pentru a obtine victoria din Europa. Primele ore tensionate de la emiterea ordinului de atac de catre general, un atac fara cale de intoarcere, sunt fara indoiala o dovada a trudei lui Eisenhower si dezvaluie un om extraordinar intr-o maniera in care niciun alt biograf nu a reusit vreodata.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: