lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
alexxandra la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Timis
cauta Barbat
24 - 57 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Noel Barber - Plans Si Ras  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Povestea familiei Korolev, un print din Rusia, care este condamnata la o fuga precipitata in anul 1919 pentru a scapa din infernul comunist te face sa razi si sa plangi, sa simti bucuriile si tristetile alaturi de Nicki cel care povesteste viata lui si a familiei sale intre anii 1919-1947. Povestea surprinde cu un realism extraordinar greutatile si luptele rusilor stabiliti in Franta (in special) pentru a nu fi deportati, de fapt “repatriati”, in lagarele din Siberia.

Moartea mamei, despartirea de fratele geaman si pierderea unui prieten. Asta ramane in urma lui Nicki in momentul in care el, tatal sau si sora sa reusesc sa se imbarce pe un vas danez cu promisiunea unui viitor mai bun. Calatoria ii duce intai in Elvetia, apoi in Franta unde sora sa reuseste sa-si indeplineasca visul de a deveni o balerina iar Nicki va lucra in cadrul Crucii Rosii unde are scopul de a-i ajuta pe rusii emigrati sa-si gaseasca rudele si mai ales sa obtina carti de identitate legale pentru a nu fi deportati.

Chinuri, pericole, ajutor primit de unde nu te gandesti, mizeriile razboiului si a lagarelor, Gestapo si politai care vor neaparat sa faca rau, Hitler, Stalin si alti “jucatori” importanti ai razboaielor sunt ingredientele peripetiilor membrilor familiei Korolev.

Cartea incepe trist si sumbru cu destramarea familie. Pe parcurs aceasta se va reuni, cu multe greutati, si se va dezbina din nou. Din fericire, finalul nu este atat de sumbru. Frumoasa Galina devine o balerina celebra, Nicki isi gaseste jumatatea si are o casnicie frumoasa si fericita, iar fratele sau geaman este regasit dupa 25 de ani.

Captivant este totul in aceasta carte: scenele de dragoste, iubirea si ura intre membrii familiei, aliantele si dezbinarile marilor puteri care au repercursiuni uriase asupra oamenilor simpli, conditiile de trai din timpul razboiului… intri intr-o lume frumoasa si totodata urata, te simti facand parte din istorie, participand la mese si baluri fastuoase…

O carte impresionanta plina de tensiune si greu de uitat.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: