lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
anka... din Valcea
Femeie
25 ani
Valcea
cauta Barbat
25 - 40 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Heinrich Boell - Casa Vaduvelor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Fiind elev al scolii profesionale, cum dadea primavara il rugam pe diriginte sa ne lase sa facem meditatia in cimitir unde erau amenajate diverse mese, iar cadrul natural cu arbori destul de batrani era foarte placut. Cu oarecare rezerve dirigintele un profesor foarte generos ne elibera dintre zidurile scolii profesionale. Conditia eliberarii era sa ne formam grupe de cate 4 elevi dupa care ne dadea un bilet de voie. Aici aveam sa cunosc ceva ce nu stiam inca pana atunci. Intr-o zi a venit la noi o distinsa doamna sa o ajutam sa intretina mormantul sotului sau.

Adica sa-l sapam si sa o ajutam sa planteze flori. Fiindca eu terminasem ce aveam de invatat m-am oferit sa o ajut. Din discutiile purtate am retinut ca sotul ei murise cu ceva timp in urma macinat de o boala indelunga de plamani. Doamna s-a recomandat a avea in jur de 40 ani, si ca o cheama Minica, un nume destul de curios pentru mine. In timpul cat am ajutat-o la lucru m-a intrebat despre biografia mea, si m-a solicitat sa merg sa o ajut cand am timp liber sa o ajut si acasa la lucrul in gradina. Intre timp apare si dirigintele nostru pentru verificare, insotit de un pedagog al scolii. Pe doamna Minica o cunostea caci avea casa in oras. Aceasta tocmai ii explica dirigintelui si pedagogului ca ar dori sa o mai ajut si acasa la diverse lucrari in timpul meu liber. Dirigintele a acceptat si chiar mi-a semnat un bilet de voie permanent. Astfel aveam sa cunosc o lume in care am intrat fara sa vreau. Doamna Minica mi-a dat adresa unde trebuia sa merg. A doua zi dupa orele de curs mi-am anuntat pedagogul de serviciu si am plecat spre adresa data de doamna Minica.

Cu toate ca mai fusesem pe acea strada nu remarcasem prea mult casa unde statea doamna Minica. Mi-a spus ca avea de sapat in gradina vreo cateva zeci de metri patrati si sa amenajam straturile de zarzavat si flori. Casa era situata undeva sub panta dealului, practic muntele Magulicea cum ii ziceau localnicii. Doamna Minica locuia cu mama dumneaei in varsta de 61 ani cum aveam sa aflu. Doamna Minica era o femeie destul de frumoasa pentru cei 39 ani ai sai. Avea un corp zvelt si vorbea in continuu ametindu-si partenerii de discutii. M-a intrebat daca fumez si mi-a oferit o tigara Carpati fara filtru. Noi ucenicii fumam ce ne pica in mana. Am mers in gradina si dupa ce mi-a aratat parcela de sapat eu am inceput sa sap cu sarg pentru a termina cat mai repede. insa dupa ce am sapat cam pentru doua straturi m-a oprit si am inceput pregatirea straturilor. Doamna Minica a inceput sa ma descoase si sa-i povestesc despre mine. Bine inteles cum eram destul de larg la gura i-am povestit despre viata mea si locurile pe unde umblasem pana am ajuns la scoala profesionala Zlatna.

Am muncit destul de intins iar la ora cand trebuia sa ajung la masa de seara la scoala cele doua straturi erau gata insamantate cu ceapa. Am vrut sa plec dar nu m-a lasat sa merg la masa de la scoala, astfel ca am ramas sa mananc la familia dumneaei. Mama doamnei era si ea o femeie destul de vioaie pentru varsta ei, pregatise cateva ochiuri de oua cu jumari, si se scuza ca nu gatise ceva mai bun. La masa am fost servit cu tuica insa am gustat doar un mic paharel si am refuzat paharul de vin oferit dupa masa gasind multiple scuze, dupa care am plecat la scoala. Doamna Minica m-a rugat sa vin si a doua zi sa continuam munca. Pentru ziua lucrata mi-a platit 20 lei, suma ce mi se parea destul de mare pentru cat lucrasem.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: