lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
blah
Femeie
23 ani
Galati
cauta Barbat
27 - 80 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Emile Zola - Prada  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Prada, cel de-al doilea roman din celebrul ciclu Familia Rougon-Macquart al scriitorului naturalist Emile Zola, zugraveste criza morala, dar si identitara pe care o traverseaza Franta in perioada celui de-al Doilea Imperiu. Aristide Rougon, marunt functionar la primarie, urca rapid pe scara sociala datorita slujbei sale ce ii ofera acces la planurile de infrumusetare a Parisului intocmite de baronul Haussmann la ordinele lui Napoleon al III-lea.

Luandu-si numele de Aristide Saccard, acesta ia parte, fara nici un fel de scrupule, la dezmembrarea orasului de catre speculanti si strange o avere fabuloasa cumparand pe nimic imobile intregi si revanzandu-le la preturi piperate primariei, care intentioneaza sa le demoleze pentru a construi bulevardele largi de astazi. Critica necrutatoare a lui Zola la adresa coruptiei din epoca a starnit un adevarat scandal, autorului recomandandu-i-se chiar sa intrerupa publicarea romanului in foileton.

Romanul Prada a fost ecranizat in 1966, in regia lui Roger Vadim, cu Jane Fonda, Michel Piccoli si Peter McEnery in rolurile principale.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: