lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sabina pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 60 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Daniel Defoe - Moll Flanders  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Cartea prezinta povestea nefericitei Moll Flanders. Desi nu mi s-a parut o carte extraordinara, merita totusi citita. Moll Flanders duce o viata extrem de grea, plina de lipsuri si sacrificii…asa ca este nevoie sa isi croiasca singura un drum in viata. Iese la vanatoare de soti, comite bigamie, incest, se prostitueaza si fura…
” Cand o fata tanara ajunge sa se creada frumoasa, nu se indoieste de sinceritatea nici unui barbat care-i spune ca s-a indragostit de ea, fiindca daca se crede destul de incantatoare pentru a-l cuceri, e firesc sa astepte   urmarile farmecelor ei.”

” Dar sunt ispite carora firii omenesti nu-i sta in putere sa li impotriveasca si putini sunt aceia care stiu ce li s-ar intampla, daca ar fi impinsi de nevoi.”






pus acum 1 an
   
JennyBarnes
Membru

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 73
Citeste Gina Colibaseanu


Publicata la trei ani dupa Robinson Crusoe (1719), care l-a facut celebru pe autorul Daniel Defoe, cartea Moll Flanders s-a constituit ca unul din precursorii importanti ai romanului modern. Nascuta in inchisoarea Newgate si abandonata cand avea sase luni, Moll Flanders se va convinge ca singura persoana pe care se poate bizui e ea insasi. Arivista convinsa, tainuitoare si supravietuitoare, Moll isi va folosi talentele extraordinare pentru a scapa de saracie. Duce o viata agitata din care nu lipsesc calatoriile cu tigani, cinci casatorii, incest, prostitutie si aureola de cea mai de succes hoata din Londra. Capturata, ea va scapa de pedeapsa cu moartea si incurajata de un pastor va ajunge sa se caiasca pentru toate pacatele vietii sale. Romanul a fost primit extrem de favorabil de catre cititori, fiind tiparit in trei editii in primul an si in cate o editie in urmatorii 60 de ani. Apoi, pana in 1896 a facut obiectul unei cenzuri subtile: a fost omisa de la publicare. Astazi, cartea se bucura de aprecierea intregii sale valori literare.


_______________________________________
'Everything you can imagine is real.'

pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: