lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Mihail Sebastian - Orasul Cu Salcami  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Nerabdatoare sa coboare din tramvaiul care inca nu oprise, Nora, personajul central al romanului, are un accident usor. Cand se dezmeticeste, femeia se trezeste cazuta in zapada, cu simturile inca amortite. Desi este stanjenita de agitatia pe care tocmai o crease, Nora isi recapata rapid luciditatea si ii solicita unuia dintre calatori sa o ajute sa se ridice si sa se deplaseze pana la casa in care locuia. Barbatul, un individ cu un aer indiferent la tot ce se petrece in jur, raspunde solicitarii ei, desi nu pregeta sa-si arate lipsa de entuziasm.
Invitandu-l in casa, Nora afla, printre altele, ca barbatul implinea 30 de ani chiar in acea zi. Drept cadou si rasplata pentru gestul lui, tanara i se daruieste cu dezinvoltura. Desi nu o refuza, Paul ramane la fel de lipsit de entuziasm. Mai tarziu, cititorii descopera ca, de fapt, puterea lui Paul de a trai cu intensitate bucuriile vietii disparuse cu sase luni in urma, cand suportase o mare deceptie in dragoste. Nici chiar patrunderea Norei in viata lui nu il auta sa lase in urma durerea pe care i-o provocase despartirea de fosta iubita. Si totusi, treptat amintirile lui Paul vor fi inlocuite de clipele prezente, pe care Nora i le ofera cu rabdare si generozitate.

Fiica unor burghezi din provincie, Adriana Dunea primeste o educatie severa. In primele pagini ale romanului asistam la transformarile fizice, psihice si comportamentale prin care trece fata in drumul dinspre copilarie si adolescenta catre tinerete. Cartea este cu atat mai interesanta, cu cat aceste transformari sunt prezentate din perspectiva tanarului care se va indragosti de ea iremediabil. Plecata la Bucuresti, Adriana va ajunge sa califice viata de provincie drept plictisitoare si fara culoare. Lipsita de interes ii va parea si relatia cu Gelu, primul ei iubit, pe care-l va parasi pentru ca, dupa o vreme, sa se intoarca la el. O perioada, Adriana oscileaza intre doua iubiri, pana cand intelege ca omul pe care il iubeste cu adevarat este totusi Gelu. Cu toate acestea, in ciuda asteptarilor, Adriana va alege un alt barbat sa-i fie sot.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: