lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angel_jo
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 72 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Italo Calvino - Vicontele Taiat In Doua  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


In timpul unei batalii intre armata cruciata si cea a turcilor, vicontele Medardo este lovit in piept de o ghiulea inamica.
Este despicat in doua devenind, practic, doua persoane. Unul este Gramo, si reprezinta natura umana intunecata, celalalt este Buono, aflat in perfecta antiteza cu Gramo.
Daca Gramo este insuportabil din cauza cruzimii pe cat de lipsita de limite, pe atat de rafinata, pe Buono il caracterizeaza altruismul dus la extrem, receptat de ceilalti ca fiind de-a dreptul sufocant si stanjenitor.

Dupa o serie de evenimente tragi-comice ale caror protagonisti sunt cele doua jumatati de personaj, aflam ca Pamela, o tanara din Terralba, doreste sa-l ia de barbat pe Buono, desi parintii sai o incurajeaza sa il aleaga pe Gramo.
Printr-o conjunctura fericita, Pamela se va marita, pana la urma, cu Buono, insa Gramo il provoaca pe acesta la un duel.
O lupta crancena are loc, in urma careia combatantii sunt la un pas de moarte.

Doctorul Trelawney reuseste, printr-un miracol medical, sa ii coase pe cei doi, combinatie prin care vicontele Medardo este intregit.
Devenind, din nou, un om normal, fara excese de caracter, Medardo este primit cu bratele deschise in comunitate si va trai impreuna cu Pamela pana la adanci batraneti.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: