lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Mariatha 25 ani
Femeie
25 ani
Prahova
cauta Barbat
25 - 52 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu - Constantin Noica  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Sa ne imaginam ca Noica implineste 100 de ani. In jurul lui se aduna, ca sa-l sarbatoreasca, prietenii. Nu multi – cam cat membrii unei familii obisnuite. De fapt, e vorba chiar de o aniversare de familie, nu de una oficiala.
Fiecare musafir si-a pregatit o scurta cuvantare, pe care o rosteste cu emotie in fata sarbatoritului. Desi au teme diferite, micile discursuri evoca, toate, personalitatea maestrului si amprenta lasata de el, direct sau indirect, asupra celui care vorbeste. Noica le multumeste oaspetilor facandu-le o surpriza: a descoperit intr-un sertar niste scrisori vechi, din secolul XX, si citeste din ele, spre deliciul asistentei.

Atmosfera, calda, dar oarecum solemna la inceput, se destinde. Soseste sampania. Acum, musafirii sunt intr-o dispozitie de-a dreptul ludica. Cineva propune un concurs de versificatie pornind de la o fotografie a maestrului...
2009 este anul Centenarului Constantin Noica, iar intalnirea descrisa mai sus a avut loc in acest volum. Dupa o Cronologie Constantin Noica, vorbesc Despre Noica Gabriel Liiceanu, Alexandru Dragomir, Dan C. Mihailescu, Andrei Cornea, Andrei Plesu, Ioana Parvulescu, Sorin Vieru, Sorin Lavric. Textele lor sunt urmate de o sectiune intitulata Inedit, care cuprinde o conferinta si o serie de scrisori ale lui Noica (adresate lui Alexandru Dragomir si Alexandru Elian), apoi cateva scrisori primite de cel dintai. Ultima sectiune poarta titlul O joaca in marginea unei fotografii.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: