lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxxi23 pe Simpatie
Femeie
23 ani
Neamt
cauta Barbat
23 - 52 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Henryk Sienkiewicz - Aniela  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Un roman scris in stilul epistolar, sub forma de jurnal, naratorul fiind si personaj principal.
Leon Ploszowski, un tanar nobil polonez care traieste cu tatal sau la Roma, incepe sa-si puna gandurile pe hartie, sub forma unui jurnal intim. Jurnalul este de fapt o incursiune in psihicul personajului. Cartea este alcatuita doar din ganduri si framantari sufletesti ale acestuia.

In timpul unei vizite in Polonia, la matusa sa, care administra domeniul familiei, Leon se indragosteste de tanara Aniela, fata cu care ii planuise matusa nunta.
Sentimentul este reciproc, cei doi petrec cateva zile impreuna, Aniela si mama sa fiind invitate la mosie. Desi la inceput nu este sigur daca o iubeste sincer pe Aniela sau doar este atras de frumusetea fetei, cu timpul Leon isi da seama de sentimentele sale si hotaraste sa o ceara de nevasta. Dar vestea imbolnavirii tatalui il face sa renunte momentan, plecand la Roma. Tatal sau moare, iar Leon, urmarit de umbra mortii, uita momentan de Aniela si planurile de casatorie si pleaca undeva la mare, la casa de vacanta a sotilor Davis, prieteni de familie.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: