lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Iasminica
Femeie
24 ani
Arad
cauta Barbat
24 - 52 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Haralamb Zinca - O Crima Aproape Perfecta  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


"Un scriitor din capitala s-a ratacit astazi pe la noi. Il cunosteam. Cu ani multi in urma. o intamplare dramatica, dar nu lipsita de haz, ne-a pus fata in fata. De atunci, nu ne-a fost dat sa ne mai intalnim. M-a recunoscut de cum m-a vazut si, in timp ce-mi strangea mana, m-a intrebat intr-o doara: "Tovarase Musceleanu", de cat timp sunteti in militie? (...)"

Un adevarat clasic al literaturii politiste romanesti – autor a peste cincizeci de carti politiste si de spionaj, laureat, in anul 1971, al Premiului Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti si, in anul 1976, al Premiului Uniunii Scriitorilor –, Haralamb Zinca a surprins si captivat generatii intregi de cititori prin ingeniozitatea si perspicacitatea indragitilor sai eroi. Astfel, maiorul Panait, capitanul Lucian sau locotenentul Frunza, criminalistii Roman sau Patrolea au luat fiinta, au avansat in grad ori s-au casatorit sub ochii nostri, adunand arhive de dosare rezolvate si facandu-ne partasi, cu rasuflarea taiata, la aventurile lor.

Colectie de douasprezece povestiri politiste, inspirate din realitate si scrise in acelasi stil vioi, plin de tensiune si talent, volumul isi aseaza scriitorul in postura de personaj, parasind rolul comod si implicat, alaturi de eroii sai, intr-o serie de aventuri.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: