lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Mariatha 25 ani
Femeie
25 ani
Prahova
cauta Barbat
25 - 52 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Ernesto Sabato - Abaddon Exterminatorul  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


"Un roman publicat de Ernesto Sabato in 1974 pe fondul asa-numitului «razboi murdar» din Argentina, ani de instalare a dictaturii militare, in contextul unei societati divizate, marcata de inegalitati sociale grave. Abaddon Exterminatorul trimite aici la cel de-al cincilea Inger Razbunator din Apocalipsa dupa Ioan, care prin venirea sa va starpi o lume condusa de fortele Raului - prin intermediul «Sectei Orbilor» - si va instaura o era noua situata sub semnul Binelui.

Preocuparea lui Sabato pentru «omul concret» si aspiratiile sale metafizice revine din romanele anterioare ale trilogiei sale - Tunelul (1948) si Despre eroi si morminte (1961) - cu aceleasi personaje aflate in «criza» care trec prin situatii limita intr-o lume haotica. Dar Abaddon Exterminatorul trebuie privita si ca o opera bazata pe principiile alchimiei, mai ales asa cum au fost acestea expuse de C. G. Jung si discipolii sai. O perspectiva alchimica necesara pentru psihanalizarea nenumaratelor personaje, inclusiv ale protagonistului Sabato, cu toate celelalte  alter ego-uri ale sale, ca si rolurile unice pe care le joaca femeile. O carte despre sfarsitul unei lumi si salvarea la nivel individual.

Sub spectrul alarmant al unei instabilitati cu potential distructiv, inclusiv pentru o societate ca a noastra care risca la fel de mult sa isi piarda reperele democratice din cauza unei tranzitii interminabile in stil sud-american, dupa ce a trecut prin decenii de dictatura comunista."






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: