lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006 pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Andrei Pippidi - Cuvinte Adevarate. Pagini Alese Din Nicolae Iorga  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Pagini din opera lui N. Iorga alese si citite de Andrei Pippidi intr-o sesiune speciala de inregistrari din 6 iulie 2015.
Bonus: Inregistrari-document cu N. Iorga din Fonoteca de Aur (1927-1939)
CD-ul de fata se constituie intr-un dublu document audio, care restituie nu doar vocea impunatoare a omului de cultura N. Iorga, asa cum a fost ea pastrata in Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Romane, ci o reda şi pe cea a nepotului sau, cunoscutul istoric Andrei Pippidi. Acesta a realizat o selectie cuprinzatoare din opera lui Iorga, care ne poarta de-a lungul catorva momente esentiale din viata lui si ne impartaseste credintele sale politice, precum si modul sau de a gandi. Scrierile lui Iorga, prin intermediul vocii de povestitor a lui Andrei Pippidi, impresioneaza prin claritate, printr-o anumita retorica si o frapanta actualitate.

„Fragmentele culese aici au fost insailate ca sa urmareasca momente semnificative ale biografiei lui N. Iorga şi ca sa exprime elocvent gandirea care i-a insufleţit viaţa şi pe care el nazuise a o vedea cat mai larg impartasita. Este o conceptie careia-i sunt caracteristice cultul muncii creatoare si critica societatii in care a trait, fiindca, de fapt, oricat de conservatoare ar fi fost vederile sale, formate in veacul al XIX-lea, Iorga se manifesta ca un permanent revoltat.

(...) Un conservator liberal, deci? O definitie nu e neaparat necesara. Ce e de retinut este ca zbuciumul impotrivirilor si buna-credinta generoasa s-au oglindit mereu in stilul oratorului si sciitorului, acelasi, asa de personal incat a-l numi «literar» e, parca, prea putin. Cat de rari sunt oamenii carora viata le este ca scrisul! Asa si-a dorit sa fie N. Iorga si asa a fost.” (Andrei Pippidi, din „Radio”, text prezent in booklet-ul audiobook-ului).






pus acum 2 luni
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: