lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona din Arges
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Hannah Pakula - Ultima Romantica. Biografia Reginei Maria  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Ultima romantica este povestea unei vieti fara asemanare, cu regi, regine, printi si printese. La sfarsitul secolului al XIX-lea, a fi principesa nascuta intr-o mare casa domnitoare a Europei era mai mult un neajuns decat un privilegiu.

Ratiunile de stat au obligat-o pe Maria de Edinburgh, nepoata reginei Victoria si a tarului Alexandru al II-lea, sa accepte casatoria cu printul mostenitor al unui regat foarte tanar de la portile Orientului, Romania. Insa calculele capetelor incoronate si ale politicienilor s-au dovedit cu totul gresite.

Ajunsa la Bucuresti, Maria a descoperit ca frumusetea, farmecul si inteligenta o indreptatesc sa joace un rol mai important si mai folositor pentru noua sa patrie, pe care a invatat sa o iubeasca patimas. Ca regina, Maria a fost simbolul datator de speranta al Romaniei in anii grei ai Primului Razboi Mondial, fie mergand pe front, fie implicandu-se in jocurile aparent subtile ale diplomatiilor occidentale. Ca femeie, a avut pasiuni si deceptii, trebuind sa lupte cu prejudecatile epocii sale.

Ca mama, a fost implinita si a indurat si durerea pierderii unui fiu. Ca scriitoare, a cunoscut succesul in tara ei si in intreaga lume. Ca personalitate, iradianta si excentrica, a fost favorita presei internationale, care a rasfatat-o cu superlative. Ca personaj istoric, a invins uitarea, chiar si in timpurile in care in patria sa nu mai era ingaduit sa se vorbeasca despre marile simboluri si despre marile personalitati. A fost, cu adevarat, ultima romantica a unei epoci irepetabile.






pus acum 3 luni
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: