lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Nebunatyka pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 73 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Zoulfa Katouh - Cat Timp Infloresc Lamaii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Salama e o fata de 18 ani, studenta la farmacologie. Duce o viaţa liniştita şi plina de iubire alaturi de familia ei, in oraşelul Homs din Siria.

Cand razboiul civil izbucneşte, ii rapeşte lumea pe care o ştia: casa, familia iubitoare, studiile, siguranţa economica, ba chiar siguranţa ca va mai trai inca o zi. Singura ei ruda in viaţa e Layla, cumnata insarcinata, pe care Salama vrea s-o salveze. In timp ce cauta un mod de a emigra cat mai lipsit de riscuri, il cunoaşte pe Kenan, un tanar protestatar cu ochi verzi enigmatici, iar asta schimba totul...

"Aceasta carte s-s nascut din durerea mea, din vinovaţia mea, din iubirea mea, din suferinţele mele, din visele şi speranţele mele. Pe scurt, s-a nascut din zonele vulnerabile ale inimii mele" - autoarea.

Inainte de izbucnirea revoluţiei siriene, Salama e o fata fericita dintr-o familie armonioasa, unita prin afecţiune şi tradiţie. Are 18 ani, studiaza farnacologia şi se bucura de casatoria dintre fratele ei, Hamza, şi prietena ei de suflet, Layla.

Dupa ce incepe razboiul, totul se schimba. Ea ajunge sa indeplineasca atribuţii de chirurg la spitalul local, din lipsa de personal şi un numar crescand de victime, membrii familiei ei işi pierd viaţa sau dispar in razboi; singura supravieţuitoare e Layla, cumnata ei gravida.

Spitalul, responsabilitatea faţa de compatrioţii ei, şi ulterior, iubirea care se naşte intre ea şi tanarul protestatar Kenan o indeamna sa ramana, deşi fiecare moment e o noua ameninţare letala.

Grija faţa de Layla şi copilaşul acesteia o sileşte sa negocieze emigrarea.

Vei sta cu sufletul la gura urmarind aceste destine fragile şi emoţionante intr-un context tragic.

„Cum ii supravietuiesti durerii? Cat timp infloresc lamaii, speranta nu va muri niciodata… Am pus mana pe aceasta carte si mi-a fost imposibil sa ma despart de ea. Zoulfa Katouh scrie o poveste prin care traiesti organic, cu mintea si cu inima, revolutia care a inceput in Siria in 2011 si continua si in zilele noastre. Insa puritatea primei iubiri are forta sa dizolve chiar si ororile razboiului. Am plans de durere, de furie, si intr-un final, de bucurie, pentru ca, dincolo de tragedii, de suferinta este o carte a sperantei, a iubirii care straluceste chiar si in culmile disperarii. Razboiul e devastator. Dar aceasta poveste e devastator de frumoasa. Lectura ei va lasa urme adanci in interiorul tau si dorinta suprema de a lasa, in exteriorul tau, o lume mai buna.” - Mihai MORAR

„Proza lirica a lui Katouh, combinata cu o imagine emotionanta a primei iubiri, dezvaluie fara ezitare sacrificiile revoluţiei şi curajul necesar sa lupţi pentru valorile in care crezi." - Publishers Weekly






pus acum 4 luni
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: