lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweetandana Profile
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Stelian Tanase - Convorbiri Cu Regele Mihai  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Aparuta pentru a marca un an de la disparitia regelui Mihai, aceasta carte este rezultatul transcrierii fidele a inregistrarilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tanase cu fostul suveran la Palatul Elisabeta de-a lungul mai multor zile, in aprilie 2005. In paginile ei, regele işi povesteşte viaţa şi, implicit, viaţa Romaniei din vremea sa.

Tragedia regelui Mihai deseneaza pe fundalul unei intregi epoci un om de o extraordinara forţa morala. Dincolo de istorie şi in pofida ei, regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inima si credinţa. Un om care a cunoscut gloria şi saracia, viaţa intr-o familie mare şi singuratatea absoluta. Modest, rabdator, de o majestate naturala.

Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului.

Rugat sa schiţeze chipul Romaniei de azi, marturiseşte ca, la intoarcere, aproape ca nu şi-a recunoscut ţara. Romanii au indurat vremuri cumplite, iar urmele sunt teribile – „Daca Romania se injghebeaza bine cu Europa, asta ramane oarecum de vazut. Sa lasam fiecare ideile noastre prea-prea accentuate fiindca asta in comunitate nu se prea potriveşte, trebuie sa ne adaptam, trebuie sa invaţam multe.

Vedem lucruri care nu sunt bune in afara, sa incercam sa lasam deoparte şi sa punem mana pe ce este serios şi bine. (...) Trebuie sa invaţam sa ne indreptam, sa ne curaţam in suflet şi la cap! Eu tot revin ca cine este sus, conducatorii şi Biserica, ar trebui sa insufle sensul acestei schimbari radicale. Eu cred ca romanul simplu ar invaţa destul de repede daca ar simti ca e ceva şi pentru el in asta. Aşa s-ar putea sa ne integram mult mai bine. Cel puţin, ma rog lui Dumnezeu sa fie aşa...”






pus acum 4 luni
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: