lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naturesk pe Simpatie
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / C.S. Lewis - Cele Patru Iubiri  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


„L-am citit pe Lewis in urma cu mulţi ani pentru placerea şi liniştea mea sufleteasca, şi o simpla privire in carţile lui imi reinvie vechea admiraţie.“ — JOHN UPDIKE

Despre minuni pleaca de la ideea ca miracolul creştin fundamental este intruparea, toate celelalte pregatindu-l sau decurgand din el. Ca atare, creştinii ar trebui nu numai sa accepte minunile, ci şi sa le priveasca drept dovezi de implicare directa a Domnului in creaţia Sa.Cele patru iubiri puse in evidenţa de Lewis sunt Afecţiunea, Prietenia, Erosul şi Mila, fiecare cu trasaturile ei distincte, in ciuda zonelor de suprapunere.

Autorul atrage atenţia asupra decepţiilor şi distorsiunilor proprii primelor trei iubiri, cele „naturale“, care raman primejdioase atata vreme cat cea de-a patra, iubirea „divina“, nu le inglobeaza.Problema durerii işi propune sa dea o soluţie dilemei creştine: daca Dumnezeu este bun şi atotputernic, cum de ingaduie ca fapturile pe care le-a creat sa sufere durerea? Autorul atrage atenţia de la bun inceput ca nici o soluţie intelectuala a problemei durerii nu poate inlocui curajul, simpatia umana şi mai ales dragostea de Dumnezeu.






pus acum 4 luni
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: