lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bby67
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
19 - 70 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Paul Goma - Patimile Dupa Pitesti  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Partea lui Goma, „Patimile dupa Pitesti”, esentializeaza tot ceea ce a fost „Fenomenul Pitesti”. Nu va ganditi la ea ca la opera unui neavenit – tot ceea ce sta scris aici s-a intamplat cu adevarat. Limbajul, daca vi se pare violent, sa stiti ca e real, au existat cu adevarat asemenea „animale”, ca „oameni” nu pot fi numiti, si da… au fost romani. Dar Goma  nu este un eseist, ci un narator, care daca nu s-ar fi lasat influentat (fara vointa lui) de ororile regimului comunist, probabil ca s-ar fi aflat in panteonul literaturii romane moderne, aripa „avangardista”.

Daca nu ar fi scris despre lucruri reale, si ar fi preferat sa-si labaiasca imaginatia cu situatii postmoderniste, cum fac unii acuma foart suparati pe critici, dar cu viloante in strainatate, este posibil ca si Goma sa fi fost un autor de scoala.

Toate profesoarele de romana mai mult sau mai putin frigide ar fi vorbit despre el daca nu si-ar fi pus incontestabilul talent literar in slujba marturisirii unor crime abominabile, cum a fost cea de la Pitesti. Axl.Pol






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: