lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
mememe12 pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Pavel Vejinov - Noaptea Cu Cai Albi  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Profesorul Urmov, dupa ani buni de casnicie, se trezeste vaduv: sotia moare in somn, pe neprins de veste, iar barbatul ramane fata in fata cu o viata din care femeia nu mai face parte. Ca alinare, profesorul se adanceste in studiile sale legate de medicina experimentala, la institutul unde este director. La acelasi institut munceste si nepotul sau, Saso, un tanar mai mult interesat de fuste decat de eprubete, dar care il place pe unchiul sau si ai este prieten. Intr-o escapada de-a sa, Saso o intalneste pe Donka, o tanara aparent depravata, dar cu picioarele pe pamant. La pachet cu Donka vine si Crista, opusul prietenei sale, devenind astfel o persoana de interes pentru Saso.

La prima vedere, Noaptea cu cai albi este un roman despre viata cotidiana si despre cum un sentiment complex, dragostea, se poate manifesta in viata oricarui om, indiferent de varsta. Ce nuante capata, cum este traita intr-o zi obisnuita, dar si ce trezeste in inimile tinere sau mai putin, toate acestea se intrevad printre randurile unei povesti citadine, cu oameni ce se trezesc dimineata, merg la munca, se vad cu colegii la o cafea, fumeaza si iau cina impreuna.
Atmosfera din carte este una calma si calda, evenimentele nu sunt grabite, ci se perinda intr-o ordine fireasca. Pe la jumatatea cartii am avut parte de o surpriza - o potrivire a doua personaje la care nu m-as fi gandit, dar care a explicat destul de multe lucruri si a contribuit, intr-o mare masura, la deznodamant.

Cartea lui Pavel Vejinov nu ofera cheile de la poarta cunoasterii, dar plaseaza, intr-un mod natural, realitatea in fictiune. Povestea, desi pare a fi banala la inceput, prin intermediul evenimentelor demonstreaza ca nu totul este chiar atat de simplu precum pare. Personajele sunt adevarate, cu defecte, dar si calitati, ganduri mai mult sau mai putin inteligente, castigand astfel simpatia cititorului (elenascrie.blogspot.com)






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: