lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
beatrice17 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 80 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Sigrid Undset - Kristin Lavransdatter: Cununa  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Scriitoarea norvegiana Sigrid Undset s-a nascut pe 20 mai 1882 la Kalundborg, Danemarca. Familia ei s-a mutat in Norvegia cand ea avea doi ani. Undset a crescut in Kristiania, capitala Norvegiei (numele orasului a fost schimbat in Oslo in 1924).

La varsta de 11 ani este profund afectata de moartea tatalui sau. Avand in vedere situatia economica a familiei, Undset a trebuit sa renunte la studiile universitare. Dupa un curs de un an de secretariat, la varsta de 16 ani, primeste un loc de munca in calitate de secretar, la o companie de inginerie din Kristiania, post pe care il ocupa timp de 10 de ani.

In aceasta perioada Sigrid Undset se dedica studiului si scrisului. Romanele "Jenny" (1911) si "Splinten av troldspeilet" (Ciobul din oglinda fermecata, 1917) sunt printre primele sale incercare literare. Capodopera sa este considerata a fi trilogia Kristin Lavransdatter (1920-1922) alcatuita din romanele: Kransen (Cununa, 1920), Husfrue (Stapana casei, 1921) si Korset (Crucea, 1922). Pentru acest roman Sigrid Undset a fost distinsa in 1928 cu Premiul Nobel pentru Literatura. Primeste acest important premiu "in special pentru descrierea plina de forta a vietii Nordului in timpul Evului Mediu".






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: