lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweetandana la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Robert Louis Stevenson - Insula Comorii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Insula comorii de R.L. Stevenson este o carte celebra, ale carei personaje principale sunt piratii, ceea ce nu poate sa nu trezeasca interesul publicului. Iar daca actiunea principala are legatura cu uriase comori, atunci succesul nuvelei e garantat. Aceasta este reteta de succes pe care a urmat-o si Robert Louis Stevenson, autorul cartii Insula comorii.

Romanul este structurat in sase parti ce-l au ca narator pe Jim Hawkins. Actiunea se petrece la mijlocul secolului al VIII-lea, intr-un sat la malul marii, in sud-vestul Angliei. Jim Hawkins, naratorul, este un tanar ai carui parinti detin hanul The Admiral Benbow Inn. Aici se cazeaza un fost capitan de vas, Billy Bones, care detine harta Insulei Comorii, unde piratii au ascuns mult aur de-a lungul anilor.

Bones incepe sa primeasca la han vizite din ce in ce mai dese de la un fost coleg, iar atentia tanarului Hawkins este sporita, caci cei doi fosti marinari poarta discutii din ce in ce mai aprinse. Tocmai din aceasta cauza, Bones sufera un accident vascular, iar in clipa mortii ii marturiseste lui Jim adevarata identitate: e capitanul Flint, un fost pirat. Din acest moment povestea devine din ce in ce mai palpitanta, iar tanarul Jim isi ia inima in dinti si porneste in cautarea vestitei sl mult-ravnitei comori.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: