lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Ela 22 Cluj la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
22 - 48 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Vasile Adamescu - Infruntand Viata  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


“Infruntand viata” este jurnalul ʽsupraomuluiʼ, cum il numesc toti cei care il cunosc. In lume, exista numai 20 de cazuri similare. In Romania, profesorul Vasile Adamescu este singurul.

„Vasile Adamescu s-a nascut in anul 1944 intr-o comuna dunareana. Nimic nu prevestea atunci urgia care avea sa se abata asupra micutului: ramane fara mama la numai 2 ani iar la putin timp dupa aceea se imbolnaveste de meningoencefalita. Boala crunta il lasa orb, surd si mut.
Inteligent si cu o ambitie de nezdruncinat, Vasile Adamescu a reusit, cu ajutorul unor deosebiti oameni-educatori, sa treaca ʽdincolo de netrecutʼ. A terminat cursurile gimnaziale si liceale cu note exceptionale, iar apoi a urmat Facultatea de pedagogie – sectia Psihopedagogie speciala, devenind profesor pentru copii cu dubla deficienta senzoriala.
Cunoaste 5 limbi straine, a participat la congrese internationale, sculpteaza si, desi este pensionar dupa 29 de ani de profesorat, Vasile Adamescu inca lucreaza, la scoala sau in atelierul sau, cu copiii cu deficiente de vedere: ii invata sa se exprime simtind si modeland lutul.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: