lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
adee
Femeie
24 ani
Mures
cauta Barbat
24 - 59 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Andre Clot - Soliman Magnificul  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1528


Pe o perioada de aproape jumatate de secol intreaga lume a privit cu groaza cum Imperiul Otoman condus de Soliman Magnificul inregistra victorie dupa victorie si cucerea orice isi propunea, ajungand pentru prima data in istorie chiar la zidurile Vienei.

Soliman se naste la data de 6 noiembrie 1494 in Trabzon, de-a lungul coastei Marii Negre. Pe cand avea 7 ani este trimis sa studieze istorie, literatura, teologie, stiinta si tactici militare in scolile din Palatul Topkapi din Constantinopol. La varsta de 17 ani este numit in fuctia de primar al orasului Kaffa (Theodosia), apoi al orasului Sarukhan (Manisa).

In anul 1520, dupa moartea tatalui sau Selim I, Soliman este numit sultan. Avand inca din copilarie o admiratie pentru Alexandru Cel Mare, Soliman este influentat de ideea de a construi un imperiu in lume care s-ar intinde de la est pana la vest.

In ciuda numeroaselor cuceriri reusite de tatal sau, Soliman doreste sa cucereasca Belgradul din Regatul Ungariei, ceea ce stra-bunicul lui, Mahomed al II-lea nu reusise. Impreuna, maghiari, sarbi, bulgari si bizantini faceau tot posibilul sa impiedice exapansiunea Imperiului Otoman in Europa. In anul 1521 Soliman incercuieste Belgradul si il cucereaste in luna august. Vestea ca una din principalele cetati ale crestinismului a fost cucerita socheaza intreaga Europa, dar Soliman nu avea sa se opreasca aici.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: