lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
grecoaica
Femeie
22 ani
Dambovita
cauta Barbat
22 - 45 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Dana Stanescu - Motanul Suki Si Floarea  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Ce poate lega un motan de o floare? Un motan negru de o floare in ghiveci

El se plimba mereu, pandeste, rascoleste, se invarte in jurul picioarelor stapanului, cotrobaie prin pod si apare plin de praf de la urechi pana la labute. Ea, in schimb, nu paraseste niciodata camera calda, locul de la fereastra, ghiveciul. Si isi mai da si aere intelepte, desi nu e o floare de gradina sau de padure, iar prin fereastra nu vede decat o bucatica de cer.

Dar impart aceeasi camera, acelasi stapan, aceeasi iarna. Caci la un moment dat vine iarna. Poti sa-ti dai seama dupa copacii negri si dupa cum iti ingheata labutele cand iesi la plimbare. Daca esti motan. Daca esti floare, bucatica de cer e atat de inchisa, incat tot plictisul din lume ti se lasa peste frunze.

Iarna... Dar nu vorbesc numai despre iarna cu Mos Craciun, Anul Nou, florile de gheata. E si iarna fara plimbari, fara soare, fara frunze, iarna care poate sa-ti taie tot entuziasmul.

Dar cate nu se pot intampla intr-o camera calda. Daca esti motan iti poti gasi locul ocupat de oameni sau de gutui, poti sa suporti vizitatori cu idei nastrusnice "pisicile nu au ce cauta la masa", poti sa te trezesti ingrijorat de paloarea sau de absenta prietenei tale cu frunze. Poti sa-i faci portretul albastru sau sa nu poti sa dormi pentru ca in pat a mai aparut un om.

Daca esti floare poti sa compui poezii, sa fii invidioasa pe florile de gheata, sa faci o minune: un lastar nou, sa-i dai sfaturi prietenului cu ochi galbeni cand e indragostit si sa nu poti sa dormi pentru ca steaua straluceste prea tare.

Iar daca esti om si nici de tine somnul nu se lipeste, nu-ti ramane decat sa te ridici si, in pijamaua albastra cu pesti roz, sa te asezi in fata computerului si sa scrii - sau sa citesti - mici intamplari filtrate si transformate ca prin obiectivul unui Zenit.

O carte despre prietenie. Despre ce simti tu si ce simte cel care te sustine cand ti se impleticesc picioarele. Sau labutele. Sau radacinile.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: