lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sweet31 din Bucuresti
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Alex Haley - Radacini  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543







pus acum 1 an
   
JennyBarnes
Membru

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 1 an
Postari: 73
Când era băiat în Henning, Tennessee, bunica lui Alex Haley îi spunea povești despre familia lor - povești care se întindeau înapoi la străbunicii ei și stră-străbunicii lor, până la un bărbat pe care îl numea "africanul". Ea spunea că el trăia peste ocean și că într-o zi, tăind lemne pentru a face un tobă, a fost atacat de patru bărbați, bătut, legat și dus pe o navă de sclavi spre America colonială.

Amintindu-și foarte bine de povești după ce a crescut și a devenit scriitor, Haley a început să caute documente care ar putea autentifica povestea. A durat zece ani și jumătate de milion de mile de călătorie pe trei continente pentru a o găsi, dar în cele din urmă, printr-o realizare uimitoare a detectivului genealogic, a descoperit nu numai numele "africanului" - Kunta Kinte - dar și locația precisă a Juffure, satul din Gambia, Africa de Vest, de unde a fost răpit în 1767, la vârsta de șaisprezece ani, și dus pe Lord Ligonier în Maryland și vândut unui plantator din Virginia.

Dar Haley a făcut mai mult decât să recupereze istoria propriei sale familii. Ca prim scriitor afro-american care a urmărit originile sale până la rădăcini, el a povestit povestea a 25.000.000 de americani de descendență africană. El a redescoperit pentru întregul popor o bogată moștenire culturală pe care sclavia le-a luat-o, împreună cu numele și identitățile lor. Dar "Rădăcini" vorbește, în cele din urmă, nu doar pentru negri sau albi, ci pentru toți oamenii și toate rasele din întreaga lume, pentru că povestea pe care o spune este una dintre cele mai elocvente mărturii scrise vreodată despre indomitabilitatea spiritului uman.


_______________________________________
'Everything you can imagine is real.'

pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: