lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya_sexy
Femeie
24 ani
Hunedoara
cauta Barbat
24 - 47 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Agatha Christie - O Autobiografie  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


In cartea sa realizata in 1965 in localitatea irakiana Nimrud la varsta de 75 de ani, Agatha Christie ne infatiseaza in unsprezece capitole principalele sale aspecte biografice, legate de copilarie, adolescenta si inceputuri literare, cele doua razboaie mondiale si casatorii, gloria artistica, batranetea.

Un punct des discutat in carte este relatia dintre barbati si femei. Pastreaza inca prelungiri ale mentalitatii victoriene in stilul sau de comportament cand afirma de pilda ca farmecul vietii unei fete consta in asteptarea hotararii hazardului asupra a ce fel de sot urma sa aiba.
Lumea intreaga era deschisa "nu pentru a face o alegere, ci pentru orice ar aduce soarta". O remarca in ultima instanta fatalista careia mai tarziu ii va aduce serioase contraargumente. De pilda, in raport cu iubirea, crede ca nedreptatile vietii sunt inversate, intrucat baietii arata ca niste prostanaci, atunci cand sunt indragostiti, in timp ce femeile devin de zece ori mai frumoase.

Apoi este mentalitatea fata de iubire. In timp ce barbatii se indragostesc pe moment de foarte multe femei, ele cantaresc pe fiecare nou venit ca pe un nou sot posibil si in nici un caz nu se indragostesc la prima vedere. In sfarsit, problema prieteniei dintre un barbat si o femeie crede ca nu-i posibila decat unidirectional, dinspre barbatul care are nevoie de o persoana feminina pentru a primi sfaturi despre relatia sa de amor cu o alta. In ceea ce priveste propria viata a lui Agatha Christie tin sa remarc ca atat ea, cat si fiica ei, Rosalind, s-au casatorit in timpul razboiului intr-o casatorie fulger, actionand astfel contrar oricarei prudente si retineri feminine.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: