lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Giulia22 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Alba
cauta Barbat
25 - 40 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Andre Malraux - Conditia Umana  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Autor distins cu Premiul Goncourt pentru literatura

O carte la fel de actuala si de surprinzatoare acum ca la aparitia sa, in 1933, Conditia umana anticipeaza lumea contemporana si da viata sensului profund al avantului revolutionar. Relatare fictionala a unui episod crucial de la inceputurile Revolutiei Chineze, romanul ofera o patrunzatoare analiza psihologica asupra spiritului revolutiei politice. Inca din prima scena, in care rebelul chinez Chen Ta-eul incearca sa-si depaseasca framantarile sufletesti pentru a duce la indeplinire un asasinat, Malraux imbina cu maiestrie actiunile curajoase cu principiul existential conform caruia schimbarea sociala vine intotdeauna ca urmare a faptelor individuale.

Ca studiu al conspiratiei si conspiratorilor, al oamenilor prinsi in valtoarea disperata a ideologiilor, tradarii, oportunitatii si liberului-arbitru, romanul lui Andre Malraux ramane o opera neegalata pana in ziua de azi.

Oricat de importanta ar fi activitatea lui Malraux, totusi cartile sale sunt acelea care ne emotioneaza si ne exalta… Le redeschid deseori si intotdeauna pentru a afla acolo argumente frumoase de a iubi viata; si argumente de a prefera vietii renuntarea la viata; innobilarea vietii prin daruire si sacrificiu. In timp ce atatia altii sunt astazi preocupati sa injoseasca umanismul, Malraux il inalta in mod spontan, si cred ca tinerii ii pastreaza, ca si mine, recunostinta. - Andre Gide






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: