lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Briji la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bihor
cauta Barbat
24 - 48 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Lev Nikolaevici Tolstoi - Moartea Lui Ivan Ilici  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Intr-o zi, Ivan Ilici intelege ca e muritor. A invatat asta si la scoala: oamenii sunt muritori, Caius este om, deci Caius este muritor. El insa nu e om in general, el nu este Caius, el e Ivan Ilici! Moartea lui Ivan Ilici este, mai ales, viata lui Ivan Ilici. Viata uitucului Ivan Ilici. Viata muritorului Ivan Ilici.

"Actualitatea ipocriziei, simulacrul de bunavointa manifestate de noi toti, pastrarea aparentelor, a unei anumite decente in relatiile cu ceilalti si a unui minim de probitate morala, care trebuie intotdeauna etalata neprecupetit, sunt tot atatea motive pentru ca individul sa se simta atacat si zdruncinat din temelii."

"Ipohondria si teama de moarte, scrutate pe alocuri cu vana naturalista, sunt exploatate in dorinta autorului de a evidentia faptul ca este mai important faptul cum traiesti. Singuratatea oricarui individ in preajma mortii este dublata la personajul tolstoian de nesiguranta propriei vieti, desfiintata si in acest caz de gandul ca a facut totul comme il faut. Nedumeririle si nelinistile ii raman fara raspuns."

Moartea lui Ivan Ilici este o avertizare data celor care nu-si traiesc viata, celor care se justifica pentru esecuri si ne arata ca o viata aranjata nu este neaparat sinonima cu fericirea.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: