lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexyindianca din Ilfov
Femeie
24 ani
Ilfov
cauta Barbat
24 - 53 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Pierre Boulle - Podul De Pe Raul Kwai  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


Podul de pe raul Kwai (in franceza Le Pont de la rivière Kwai) este un roman din 1952 publicat de scriitorul francez Pierre Boulle. Povestea este fictiva, dar foloseste constructia Caii Ferate din Burma, in anii 1942–1943, ca decor istoric si se bazeaza partial pe propria experienta de viata a lui Pierre Boulle din perioada in care a lucrat pe plantatii de cauciuc din Malaezia si ulterior pentru fortele aliate din Singapore si Indochina in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Romanul trateaza situatia aflata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cu prizonierii de razboi britanici fortati de armata imperiala japoneza sa construiasca un pod pentru „calea ferata a mortii”, numita astfel din cauza numarului mare de prizonieri si recruti care au murit in timpul constructiei sale. Romanul a castigat Premiul Sainte-Beuve in Franta in 1952.

Incidentele prezentate in carte sunt in mare parte fictive si, desi prezinta conditiile proaste si suferintele grave cauzate de construirea Caii Ferate din Burma si a podurilor sale, realitatea a fost ingrozitoare. Din punct de vedere istoric, conditiile au fost mult mai grave.

A fost adaptat ca un film omonim in 1959 de catre David Lean. Productia a castigat mai multe premii Oscar, printre Premiul Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor sau cel mai bun actor (Alec Guinness).






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: