lecturaaz
Lista Forumurilor Pe Tematici
lecturaaz | Inregistrare | Login

POZE LECTURAAZ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000
Femeie
24 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
lecturaaz / ➡️📖 BIBLIOTECA 📖⬅️ / Honore de Balzac - A Doua Familie  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 1543


A doua familie este o nuvela de Honoré de Balzac, publicata mai intai sub titlul La Femme Virteuse in 1830, apoi in 1832 de Mame si Delaunay-Vallée, in Scènes de la vie privée din La Comédie humaine . In 1835, lucrarea a fost publicata de M me Béchet, in Etudes de mœurs . Nu si-a luat titlul final decat in 1842, la cea de-a cincea editie, in volumul I din Scènes de la vie privée .

Romanul este alcatuit din doua povesti, doua povesti care formeaza doar una, intrucat este un adulter (viata dubla, familie dubla) intr-un fel justificat. De la inceput, decorul aminteste atmosfera din Ferragus . Intr-un cartier murdar, intr-o casa murdara, o batrana lucreaza cu ferestrele deschise, permitand trecatorilor sa-si vada fiica, o creatura ingereasca. Contele de Granville, nefericit in casatorie cu o femeie prea devotata, se indragosteste de tanara fata.

Balzac se ridica violent impotriva fanatismului si se opune, conform unui principiu care ii este drag, decorului interior al unei case aristocratice cu murdaria unui district parizian sordid si decorul vesel al unui apartament de „grisette”. »(Un alt principiu drag catre el). Casa lui M me Granville este dupa propria sa imagine, in timp ce „seceta”, „solemnitate rece”, „dreptate” si „mica”, in timp ce locuinta griettei, precum cea a lui Esther Gobseck, „Torpila”, este un loc de incantare.

Naratiunea este impartita in mai multe episoade neunite, uneori separate de cativa ani, dar nuvela nu contine diviziuni sau capitole.






pus acum 1 an
   
Pagini: 1  

Mergi la

SUSTINE EXISTENTA ACESTUI FORUM PRINTR-O DONATIE: